Sf. Ioan Rusul ajunge la Mănăstirea Pantocrator, din județul Teleorman

Două  moment deosebit au loc în perioada 17-21 mai.  Vorbim de Duminica Mironosițelor, din data de  19 mai, și de aducerea moaștelor Sfântului Ioan Rusul la Mănăstirea Pantocrator, din județul Teleorman.

Credincioșii ortodocși sunt așteptați  să se roage la moaștele Sfîntului  aduse de pe muntele Athos.

Mâna cea dreaptă a Sfântului Ioan Rusul va ajunge în țara noastră și va binecuvânta poporul român.

Va fi adusă din Mănăstirea Rusikon (Sf. Pantelimon) de pe Muntele Athos, unde se află de la 1880 și nu a părăsit Muntele Athos niciodată până acum.

Sfântul Ioan Rusu s-a născut în Ucraina, în jurul anului 1690

Înrolat în armata țarului Petru I, într-o luptă împotriva otomanilor, tânărul Ioan a fost capturat şi vândut ca sclav.

El este dus în Constantinopol, apoi în regiunea Prokopion din Asia Mică, unde a vieţuit ca slugă la un turc localnic.

Uneori, sfântul reuşea să termine munca zilnică şi să meargă în Biserica „Sfântul Gheorghe” din sat, pentru a participa la privegheri.

Stăpânul lui înţelegând că multe dintre binefacerile primite peste zi cât şi prosperitatea lui se datorează slugii sale a ajuns să-l iubească pe sfânt, potrivit doxologia.ro.

Sf. Maria Magdalena, cinstită la Mănăstirea Pantocrator

Mărturia Părintelui Nikolaos, după ploaia minunată din Evia: „Nu vă puteți închipui ce minune am trăit! Vestiți-o pretutindeni!

”(…)La ora nouă fără un sfert seara am început litania, de jur împrejurul satului Prokopie. La ora 10 și un sfert eram gata. Acea noapte a fost o noapte martirică (în contextul incendiilor puternice de vegetație – n.r.) deoarece toți am rămas treji și așteptam, pentru că ni se spusese că focul se apropie de sat.

După o oră, un nor a acoperit satul Prokopi.

Era încă întuneric și noi credeam că este fumul de la flăcări. Însă, imediat a început să plouă.

Auzeam picăturile de apă. Și a început să plouă puternic, exact atât cât trebuia pentru a se acoperi toată depresiunea Prokopie.

Ne era teamă pentru pădurea deasă de pini de pe Muntele Pefkias.

Ne întrebam: „Ce se va întâmpla cu acest munte?” și cea mai mare cantitate de apă a căzut chiar pe acel munte.

A fost o mare minune! Cam după 20 de minute, a trecut și ploaia torențială și a dispărut și norul.

Plângeam toți, am ieșit în stradă și dădeam slavă lui Dumnezeu și Sfântului, iar în clipa de față, m-am întors la biserică și tocmai ce am săvârșit slujba acatistului de mulțumire către Sfântul Ioan Rusul, acest Mare Sfânt care nu ne-a lăsat(…)”.

 

Sursa: dexologia.ro

 

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Adela Constantinescu 510 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Daca era rus, se numea Ivan, asa ca nu prea vad de ce trebuie sa-i pupam noi moastele. Sa i le pupe Kiril putinosul.
    [KktkuMotZ: lingau filorus consecvent]

  2. Bey @ Edward cu Motz,nici rusnacii nu sunt rusi,ei nici nu mai stiu ce amestecatura mai sunt ei de tot felul de pecenegi,scitzi,huni,khazari bashkiri,turcomani,tatari,bolgari negri,chinezi,mongoli si tot felul de triburi or mai fi fiind ei,dar care s-au rugat de varegii veniti pe la ei din Norvegia ca sa ii stapaneasca,sa ii organizeze si sa ii destepte,ca ei nu erau in stare,fiindca erau prea rostovani gramada incat se hacuiau intre ei,mai ales de foame,si de aia isi talhareau toti vecinii asa cum nu s-au schimbat ei nici pana in ziua de azi.Singura lor schimbare este ca,in lipsa unei denumiri a gramezii lor,le-au luat numele vikingilor alora,care se mai numeau si „rusi”,dar altfel,dupa cum s-a vazut in istorie si cum se vede si astazi,a ramas pe rusnaci civilizatie si intzelepciune cat de un zero barat.

  3. Alt sfant? Și asta rus? Ce a făcut pentru omenire asa zisul sfânt? Iar umbla ăștia cu ciocanele la pupat.

  4. Crezi ca lumea nu-si da seama ca esti acelasi Editat care posteaza sub diverse nickuri pe aici?

    Crestinii saruta moastele sfintilor si merg in pelerijan, degeneratii ca tine saruta dildouri si merg la parade LGBTQ.
    Crestinii merg duminica la biserica, tu te duci duminica in balariile din Vacaresti ca sa faci sex neprotejat cu necunoscutii.
    Crestinii se stropesc cu apa sfintita, tu te stropesti cu dusuri aurii.
    Sa continui?

    Apropo, ce s-a intamplat cu pandemia? Despre covid de ce nu mai comentezi?

  5. Trolul ratat,ești de plâns. Pupatul moaștelor este blasfemie și scarbosenie ,un obicei barbar. Evident,prostovanii se umilesc popii își umfla buzunarele. Ai citit ba Biblia? Sa nu îți faci chip cioplit,sa nu te inchini la moaște… Idolatrie este un păcat trol prostovan.

  6. @deeper
    Lasa-ma ma cu teoriile tale, stiute de pe vremea varegilor. Sfantul din articol a fost meletar in oastea lui Petru cel Mare si in afara de minunea cu imbogatirea turcului datorita harniciei lui si cu apa de ploaie benefica, n-a mai facut nicio minune. Nu stiu ce contributie o fi avut Ivan la ploaia aceea, dar tre’ sa recunoastem ca este o minune destul de controversata.

  7. Vorbesti fara sa cunosti nimic. Credinciosii niciodata nu saruta moastele direct, doar ating racla in care se afla moastele.

    Idolatrie e sa venerezi alti dumnezei, ceea ce nu e cazul aici.

    Vad ca esti deranjat de obiceiurile crestinilor adevarati mai mult decat de propaganda LGBT si de masacrul civililor in Palestina.

  8. Minciunile tale despre rusi sunt contrazise de studiile genetice care demonstreaza ca rusii in general sunt cel mai mult inruditi cu ucrainienii, polonezii si alte popoare slave. N-au nicio treaba cu hunii si kazarii.

    Numai un habarnist analfabet edit spune ca rusii au fost mereu prosti. Uita ca prostii astia de rusnaci si-au facut un imperiu care la un moment dat se intindea din Polonia pana in California.

    Vad ca minti in acelasi stil infect cu care minteai in pandemie cand spuneai ca vaccinul covid e sigur si eficient desi acum, dupa trei ani, vaccinurile covid sunt retrase de pe piata pentru ca produc efecte adverse.

    Numai minciuni spui, edit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.